post

Hvis du er en op og kommer grafisk/web designer lige uden for universitetet, vil du vide, det er ganske svært at bryde ind i arbejdsstyrken. Du skal kontakte arbejdsgivere én efter én, bruge din tid på rejser og slæbe din portefølje til deres kontorer. Godt, har tingene ændret, og til bedre Lad mig fortælle dig. Nu kan du gøre din egen online portefølje på internettet og sende sin websideadresse til talrige designvirksomheder på én gang, så de kan alle se dit arbejde nemt. Du behøver ikke at forlade dit hus og organisationer over hele verden kan få adgang til dit arbejde nemt.
Enkelte virksomheder vil få at vide din særlige stil og dine evner. Det er præcis som at have et interview, men med ingen tidsplaner til at overholde og de behøver ikke at møde dig i person! Du kan endda overveje forlader din MSN adresse, så folk kan konference med dig øjeblikkeligt. Som kvaliteten af websteder er at nå store højder, kan du udstille meget detaljerede kunstværker i fuld farve og hvis du får en lille teknisk viden (nemt nås) kan du selv gøre dem interaktivt. Du kan også have links til grafik sider at du beundre giver arbejdsgivere og potentielle klienter viden om hvad der virkelig driver dig.
Den fantastiske faktor i ligningen er den idé, at du vil dele din identitet med det bredere samfund som helhed. Hvis en grafik selskab føles, dit arbejde ikke passer til deres stil, kan de har venner i den industri, som de ved, vil være interesseret, således ved hjælp af meget gammel ‘word of mouth’ teknik til at få dig derude. Andre folk, der ser dit websted kan hjælpe dig med at få arbejde så godt. De behøver ikke at være i industrien til at se, at din kunst er værdig til deres projekter.
Et andet plus er, at andre designere kan komme i kontakt med dig. Derefter bliver du en del af et netværk, en miniature samfund, der hjælper hinanden med ideer, adgang til arbejdspladser og konstruktiv kritik til at hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder. Selvfølgelig dette er tilfældet med stort set alle brancher i dag, eksemplet af en grafisk designer er kun et godt fordi deres arbejde er ofte svært at kopiere. Det betyder, at normalt kan de kun se én arbejdsgiver ad gangen. På internettet kan du få en liste over alle selskaberne, der grafisk design med din søgemaskine (fx: Google), og sende dem alle din webstedsadresse på én gang.
At have din personlige portfolio på nettet vil helt sikkert spare dig en masse penge, som ellers ville være gået til udgifter til transport og telefon. Hvis du allerede er en etableret designer, arkitekt eller freelance skribent du kan udstille dit arbejde og modtage trusser på fremtidige arbejdspladser uden nogensinde at forlade dit kontor. Designere kan sende udkast til arbejde på PDF-filer, som er så læse og direkte kommenterede ved hjælp af Acrobat reader. Hvad en gang gemmer i den kreative proces!
Men for dem, der er stadig overbevist om de gammeldags behov for en visitkort, hvad ville være mere enkel og ligetil end et kort med blot dit navn og et link til dit websted. Så længe du holder dig i synet af industriledere, jo bedre chance du vil være i deres sind, når det kommer til at træffe et valg til jobbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *