post

Det er blevet nemmere end nogensinde før at låne på nettet eller via SMS. Det er både en fordel og en ulempe, at markedet er blevet så stort. På den ene side bliver lånene billigere. På den anden side bliver det svært at vælge. Gør derfor dig selv en tjeneste og besøg Danmarks største låneside.

Kend kravene

Din alder har i nogle tilfælde betydning for, hvor og hvor meget du kan låne. Er du under 18 år, kan du ikke tage lån andre steder end hos familie og venner. Det fremgår altid af tydeligt af hjemmesiderne, hvad der kræves i forhold til alder og indkomst.

Ved online-lån behøver du stort set aldrig stille sikkerhed. Det betyder, at du f.eks. ikke behøver at have bil, hus eller andet af værdi.

Du skal dog være opmærksom på, at der er andre krav ved kviklån. Et nemt og hurtigt lån betyder større omkostningerne. Renterne på forbrugslån fra en online långiver er nemlig højere end på bank- og realkreditlån.

Forstå de vigtigste begreber

Når man sammenligner lån, er det afgørende at kende den samlede tilbagebetaling. Dette beløb ændrer sig selvfølgelig, hvis du ikke følger kravene for afdragene og ikke betaler til tiden.

Du kan heller ikke komme udenom forkortelsen ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent. ÅOP fortæller dig, hvor meget du årligt skal betale for lånet. Satsen tager ikke kun højde for renten, for der er også oprettelsesgebyrer.

Læg et budget

Inden du låner, skal du sørge for at lægge et budget. Gør det nemt for dig selv ved først at notere dine indtægter og faste udgifter.

Udover løn, kan indtægter f.eks. være SU, boligstøtte eller børnepenge. Faste udgifter er de poster, du absolut skal betale. Husleje, el og forsikringer kan du ikke komme udenom. Det samme gælder ting som telefon, internet og offentlig transport.

Når alle de faste udgifter er noteret, skal du have de variable udgifter med i regnearket. Her er bl.a. tale om frisør, tøj og byture.

Når man laver budget, skal man være realistisk. Du snyder kun dig selv, hvis du pynter på sandheden.