post

En trampolin er en investering i sjov, motion og kvalitetstid – og ofte en dyr en af slagsen. De fås i forskellige størrelser, former og prisklasser, men du kan nemt ende med at overrække et par tusind til sælgeren, hvis du vil sikre dig, at den er af god kvalitet. Derfor er det vigtigt, at du vælger rigtigt første gang.

1. Den runde trampolin

Den runde trampolin er trampolinen, som blot er en tilføjelse til børnenes udendørsliv. Til denne kan der købes sikkerhedsnet, der giver en sikker hoppetur til de hoppende. På sikkerhedsnettet kan der hænges ekstra udstyr som f.eks. en basketballkurv, hvilket øger mulighederne for sjov og leg. Desuden kan der tilkøbes en stige, som sikrer en nem rejse fra græs til trampolin og tilbage igen.

For at beskytte trampolinen kan der tilkøbes et overtræk; denne holder den ren, så den er let tilgængelig selv i efterårsdagene, når træerne smider bladene.

2. Den nedgravningsbare trampolin

Den nedgravningsbare trampolin er til den vilde familie, der vil være sikker på, at de ikke falder fra for høj en højde, hvis de skulle ryge ved siden af. Fordelen ved denne er netop, at der aldrig er så langt til jorden.

Desuden er denne god til fritidsgymnasten; ønskes trampolinen forlænget, kan dette nemt lade sig gøre med diverse gymnastikmåtter, og på den måde inkorporeres den i træningen. Har du i forvejen en mobil rutsjebane, kan denne skubbes hen til kanten, hvilket sikrer en blød landing, selv hvis det skulle ende i en tumletur. På den måde er denne type en god tilføjelse til udstyr, som du i forvejen er i besiddelse af.

3. Den rektangulære trampolin

Er gymnastikken derimod ikke bare en fritidsinteresse, eller er du en dedikeret performer, vil den rektangulære trampolin være noget for dig. Langsiden giver rig mulighed for, at du kan bevæge dig fremad. Dermed kan du sammensætte en række øvelser til en serie uden at bekymre dig om, hvornår du er ved kanten.

Til denne er det ligeledes muligt at tilkøbe udstyr; sikkerhedsnet, stiger og overtræk findes nemlig også i firkantet form, hvilket både mindsker risikoen for at flyve længere end ønsket samt moderlige bekymringer. Ligeledes kan denne også graves ned, hvilket gør den endnu mere aktuel i form af at inkorporere den med andet gymnastikudstyr.

Den rektangulære trampolin passer især til gymnasten og performeren, da prisklassen ligger noget over prisklassen for havelegetøj, som de andre typer jo ellers grundlæggende er.

Uanset type så husk at undersøge sikkerheden og tilkøb af det nødvendige udstyr, der yderligere kan øge denne. Dette sikres nemmest ved at spørge sælgeren om eventuelle godkendelser og egne erfaringer, men ellers kan en søgning på google også være behjælpelig i forhold til at vælge den helt rigtige.